Vergoeding & Tarieven

Per kalenderjaar wordt dieetadvisering voor drie uren vergoed uit de basisverzekering. Een deel van de drie uren wordt door ons besteed aan het uitwerken van het dieet en de bijkomende administratie.
In een aantal aanvullende verzekeringen worden extra uren diëtetiek vergoed. Dit kunt u in uw polisvoorwaarden nalezen. In principe heeft u een verwijzing van uw (huis)arts nodig. Als u geen aanvullinde verzekering heeft die extra uren vergoed en u wilt meer begeleiding dan de 3 uren die vergoed worden dan komen de kosten voor eigen rekening (per 15 minuten € 18,55). 

Voor 2023 is uw verplichte eigen risico vastgesteld op een bedrag van € 385,00. Dit wordt aangesproken voor dieetadvisering. 

Wanneer uw huisarts voor Diabetes Mellitus type 2, COPD of CVRM is aangesloten bij een ketenzorgorganisatie, worden de kosten volledig vergoed. Het eigen risico wordt hierbij niet aangesproken. U kunt bij uw huisarts navragen of u in aanmerking komt voor ketenzorg. 

Wilt u weten of u gezond en volwaardig eet, maar is er geen medische noodzaak? Of wilt u adviezen bij (top)sport of tijdens de zwangerschap? Dan kunt u bij ons komen voor een voedingsadvies.
Het tarief voor een voedingsadvies bedraagt per 15 minuten € 18,55.

Hoe scoort jouw gezondheid?

Doe de GRATIS test!

En ontvang direct jouw persoonlijke gezondheidsscore in je mailbox.

(Inclusief uitgebreid rapport)

Jouw resultaten bespreken? Plan een afspraak met ons.