De diëtisten

Annika

Waarom ben je diëtist geworden
Toen het tijd was om een studie te kiezen wist ik niet zo goed wat ik wilde. Wel merkte ik dat ik veel energie krijg als ik mensen begeleid, adviseer en coach. Daarnaast is voeding een onderwerp wat me altijd al boeide. Daarom maakte ik de keuze om Voeding & Diëtetiek te gaan studeren. Ik heb gestudeerd in Groningen, een fijne stad waar ik nog steeds woon. Sinds januari 2022 ben ik werkzaam bij diëtistenpraktijk Noord-Friesland.

Over mezelf
Ik ben echt een buitenmens. Als het even kan maak ik het liefst een lange afstandswandeling door de bossen of de bergen, kampeer onderweg op bijzondere plekjes en geniet van de mooie natuur.

Ik ben aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag

foto website annika
foto website petra

Petra

Waarom ben je diëtist geworden?
Als kleuter stond ik al op een krukje in de keuken en mocht mijn vader helpen als hij brood, wafels of oliebollen maakte. Mijn belangstelling voor lekker- én gezond eten nam met de jaren toe. De opleiding Voeding & Diëtetiek (afgestudeerd in 1983) won het van een opleiding in de gezondheidszorg. Achteraf een mooie keuze, want als dietist draag ik, met het geven van dieetadviezen, ook bij aan een stukje gezondheid.    

Over mijzelf
Thuis kook en bak ik nog steeds graag en probeer daarbij mijn weg te vinden in duurzaamheid. Een zinvolle uitdaging. In beweging blijven vind ik belangrijk, daar maak ik graag tijd voor vrij. Van een goed boek, een spannende serie of een mooie film kan ik erg genieten. Sinds een jaar pas ik 1 dag per week op mijn kleinkind. Een prachtige actieve tijdsbesteding! 

Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag

Farielle

Waarom ben je diëtist geworden?
Voeding interesseerde me van jongs af aan al, mijn moeder was er vroeger ook veel mee bezig. Vanaf een jaar of 13 wist ik zeker dat ik diëtist wilde worden, dat is daarna nooit meer veranderd. In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist en sinds 2016 ben ik werkzaam in onze praktijk. 

Over mijzelf
Mijn vrije tijd breng ik door met mijn vriend of mijn vriendinnen. Daarnaast kijk ik graag een serie of lees ik een boek. De laatste jaren ben ik letterlijk in beweging gekomen en wandel ik graag, heb ik leren zeilen en doe ik aan wielrennen. Sinds kort heb ik de wintersporten schaatsen en skiën ontdekt, een leuke uitdaging!

Ik ben afwezig op woensdag

foto website

Kwaliteit

Wij staan alle drie ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit kwaliteitsregister waarborgt de kwaliteit van de diëtist door bepaalde eisen te stellen aan bijscholing en andere kwaliteitsbevorderende werkzaamheden.

Wij zijn lid van Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN).