BIAmed

Om gewichtsverlies te bereiken wordt meestal minder of anders gegeten. Dat klinkt u vast bekent in de oren. Misschien heeft u hier ervaring mee maar bereikt u uw doel niet. Een andere manier om gewicht te verliezen is het BIAmed concept: een medisch verantwoord shake programma. 

In het kort komt het erop neer dat u gebruik maakt van 2 shakes en 1 maaltijd (brood- of warme maaltijd). Voor de shake wordt een maaltijdvervangend poeder gebruikt in combinatie met een plantaardige drink of zuivelproduct op deze manier biedt het BIAmed-programma u een zeer volwaardige dagvoeding aan die u gelangere tijd mag volgen. De ervaring leert dat deelnemers zich fit gaan voelen.

Om de samenstelling van het lichaam goed in kaart te brengen wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde impedantiemeting. Deze meetmethode laat nauwkeurig zien hoeveel vetweefsel, spieren en vocht het lichaam bevat. Ook wordt de totale vochthuishouding en de kwaliteit van de spiercellen gemeten.

Zie hieronder een voorbeeld van een meting van een cliënt die het BIAmed-programma volgt:

Vooral de laatste meting laat goed zien dat mevrouw wel vetmassa kwijt is maar dit niet te zien is op de weegschaal omdat zij vocht vasthoudt.

Door iedere twee weken te meten kan tijdens het volgen van het BIAmed-programma precies worden gezien waar, en hoe, de veranderingen zich voltrekken. Bij het nauwgezet opvolgen van de methode kan een gewichtsvermindering van 0,5 – 1,5 kg per week worden behaald.

Als u uw gewenste gewicht heeft bereikt zal de begeleiding niet stoppen. We gaan dan samen kijken of we een voedingspatroon voor u kunnen vinden die bij u past en waarmee u uw gewicht kunt behouden.

Hoe scoort jouw gezondheid?

Doe de GRATIS test!

En ontvang direct jouw persoonlijke gezondheidsscore in je mailbox.

(Inclusief uitgebreid rapport)

Jouw resultaten bespreken? Plan een afspraak met ons.